20160628-DSC_5993

Begeleid wonen in Drenthe

Begeleid wonen is een uitkomst voor jongvolwassenen van 16 jaar en ouder voor wie zelfstandig wonen (nog) niet aan de orde is, kunnen bij Zorgboerderij Het Kleurenpalet op een verantwoorde en veilige manier begeleid zelfstandig wonen. Er is ruimte voor vier jongeren die een eigen mentor krijgen toegewezen. Iedere jongere heeft de beschikking over een eigen kamer. Gezamenlijk delen zij een woonkamer en een keuken met de rest van het huis. Voor jongvolwassenen is deze manier van kamertraining een goede manier om zich voor te bereiden op de toekomst zodat ze, als de tijd daar rijp voor is, klaar zijn om zelfstandig te gaan wonen.

Ontwikkelingen worden op de voet gevolgd

Voor iedere jongere wordt een zorgplan op maat gemaakt, waarin doelen komen te staan waar we met de jongere naartoe werken. Dagelijks worden rapporten geschreven over de ontwikkelingen. Deze dag- en doelgerichte rapportages kunnen, via een beveiligde website, ook door de ouders worden ingezien zodat zij altijd op de hoogte blijven van het wel en wee van hun kind. Samen staan we sterk!

20160628-DSC_5994
20160628-DSC_5953-2

Kamertraining als voorbereiding op zelfstandig wonen

Om goed voorbereid te zijn op het op eigen benen staan, kunnen we de jongere, als extra zorg op maat, ook kamertraining bieden. Na afsluiting van de kamertraining kunnen we, indien wenselijk, nog ambulante begeleiding bieden.

Samen staan we sterk!