Dagbesteding waar jongeren hun hart mogen volgen

Afhankelijk van de interesses van het kind of de jongere met een verstandelijke beperking, zijn er op en om de zorgboerderij veel activiteiten waar het zich kan ontplooien. In de dagbesteding kan het spelend leren en lerend spelen, in een veilige omgeving waar niet wordt gekeken naar beperkingen, maar juist de nadruk op de mogelijkheden wordt gelegd.

Zorgboerderij Het Kleurenpalet heeft ook een logeerhuis waar het kind gebruik van kan maken als de situatie thuis daar om vraagt.

20160628-DSC_6002

Tuin

In onze grote tuin mag het kind onder begeleiding van een hovenier de planten in de tuin en de kas verzorgen. In het kader van maatschappelijk verantwoord tuinieren, kweken wij afgedankte beplanting, die afkomstig is uit andere tuinen, weer op. Deze planten worden wanneer ze weer opgebloeid zijn, evenals de opbrengst uit de moestuin, verkocht in onze boerderijwinkel Dribbeltjes.

Hout

In de ruime houtbewerkingsplaats kan naar hartenlust hout gekloofd worden, maar ook gezaagd en getimmerd. De meubeltjes die worden opgeknapt en het speelgoed en de woon- en tuinaccessoires die worden gemaakt, worden verkocht in onze boerderijwinkel Dribbeltjes

20160513-DSC_5701
20160513-DSC_5711

Techniek

In de fietsenwerkplaats worden niet alleen fietsen opgeknapt, maar inwoners uit het dorp of voorbijkomende fietsers kunnen er ook hun band laten plakken of hun rijwiel langsbrengen voor een kleine reparatie.

Dieren

Op zorgboerderij Het Kleurenpalet lopen en huppelen nogal wat (huis)dieren en kleinvee rond. De dieren hebben allemaal hun verzorging nodig, maar daarnaast genieten ze er natuurlijk ook van om heerlijk geknuffeld en geaaid te worden. Er zijn paarden, kippen, eenden, honden, katten, konijnen en een hangbuikzwijntje.

20160628-DSC_6003
20160513-DSC_5671

Winkel Dribbeltjes

In de boerderijwinkel worden niet alleen de opbrengsten van de tuin en de houtbewerkingsplaat te koop aangeboden, maar ook de producten die in het winkeltje zelf worden gemaakt. In de keuken van de winkel worden de heerlijkste dingen gebakken en in de werkruimte worden leuke woonaccessoires genaaid en in elkaar gezet.

Verder is er honing te koop van de plaatselijke imker, potjes krijtverf van de schilder in het dorp, theepakketjes en tante Erna’s Knuffelmaatjes. Deze zelfgemaakte knuffelpoppen zijn speciaal ontworpen om alle zorgen en angsten van het kind ‘op te eten’.

Samen staan we sterk!